четверг, 22 января 2015 г.

Телеканалу Discovery вдалося дізнатися, як готується картоплі-фрі для ресторанів швидкого харчування.




Телеканалу Discovery вдалося дізнатися, як готується картоплі-фрі для ресторанів швидкого харчування.




Процес приготування картоплі-фрі вперше показали на телеекранах. Він був показаний в американському телешоу Mythbusters ("Руйнівники легенд") на телеканалі Discovery. Як з'ясувалося, мережа "Макдоналдс" додає в свою картоплю-фрі покращувачі та стабілізатори кольору, пише The Daily Mirror. Вивчивши процес приготування картоплі-фрі, знімальна група з'ясувала, що нарізану у вигляді соломки сиру картоплю вмочують в декстрозу (природний підсолоджувач), щоб домогтися золотистого кольору під час смаження. Потім у нього додають пірофосфат натрію (неорганічна харчова добавка-стабілізатор) з метою зберегти колір напівфабрикатів на шляху від фабрики до ресторану. Як зазначається у відео, на виробництві нарізану картоплю перед відправкою обсмажують до неповної готовності, а потім заморожують.

"Я знаю, про що ви думаєте. Ви запитуєте себе: чи взагалі це картопля?" - поставив глядачам питання ведучий передачі Грант Имахара. Потім він нагадав, що "Макдоналдс" позиціонує дану страву як просту і натуральну, що складається тільки з картоплі, олії та солі. Кореспондент передачі побував на фабриці, що виробляє картоплю-фрі для мережі швидкого харчування, з дозволу "Макдоналдса". Метою візиту було розвінчання чуток про ненатуральність фірмової страви мережі ресторанів швидкого харчування.

Комментариев нет:

Отправить комментарий